Snel advies 0528 - 85 11 55

Check Gratis digitaal ontwerp

Check Gratis verzending

Check Gratis sample

Wijnglazen: iedere wijnsoort in een ander glas

Wist je dat er per fles wijn ongeveer 700 druiven worden gebruikt? Dat is zo’n 125 druiven per glas. Moet je nagaan hoeveel druiven er dan worden geplukt om ons allemaal van wijn te voorzien. Wijnmakers gaan ’s nachts voor ons aan de slag, zodat de druiven koeler blijven en beter hun fruitsmaak behouden. Zoveel moeite voor een fles wijn. Dat kunnen wij niet verwaarlozen door een simpel glas te gebruiken. Daarom brengen we je graag op de hoogte van de trends rondom wijnglazen. Want hoe hoort het eigenlijk? En als je je aan de regels houdt, kun je je dan wel onderscheiden? Je leest het allemaal in onze blog.

Welke wijnglazen zijn er?

Een goed glas wijn drink je uit een goed, passend glas. Een wijnglas kent namelijk verschillende elementen die verschillen per soort wijn die je drinkt. Ben jij liefhebber van een goede wijn? Dan ken je vast al de etiquette. Weet jij de aandachtspunten van wijnglazen nog niet? Geen probleem, PromoBee heeft het voor je op een rijtje gezet.

Rode wijn

De wijn met een intense kleur, geur en smaak. Die kleur rood komt door de kleur van de druivenschil. Hoe langer de schillen op het sap staan tijdens de productie, hoe donkerder de wijn. Is de wijn al gemaakt, dan verandert de kleur per leeftijd. Allemaal factoren die invloed hebben op de keuze van het glas. Het rode wijnglas is ontworpen met een brede kelk. Dit is de bolling in het glas. Deze kelk zit er niet voor niets in. Hij zorgt er namelijk voor dat de aroma’s van wijn vrijkomen, waardoor de smaak geoptimaliseerd wordt. Met meer dan tien verschillende soorten rode wijn glazen zit er zeker een mooi exemplaar voor jou bij.

Witte wijn

Het witte wijnglas heeft een andere vorm dan de rode variant. Dit heeft alles te maken met de temperatuur van de wijn. Een goed glas witte wijn is koel. In tegenstelling tot rode wijn die absoluut niet in de koelkast bewaard moet worden. Witte wijnglazen hebben een smallere, tulpvormige kelk, om er voor te zorgen dat jij langer van een koele, witte wijn geniet.

Champagne

Een ander woord voor champagneglas is flûte. Dit zijn zeer smalle wijnglazen met een rechte vorm. Je gebruikt deze wijnglazen voor mousserende wijn of champagne. De vorm van deze champagneglazen zorgt er namelijk voor dat de bubbels die je drinkt, langer behouden blijven. Tenzij je natuurlijk een snelle drinker bent…

Wijnglazen als relatiegeschenk

Wie aan een relatiegeschenk denkt, denkt al snel aan een fles wijn. Niet voor niets natuurlijk, aangezien wijn één van de meest gedronken drankjes is. Bij PromoBee kun je zelf een relatiegeschenk samenstellen en ook nog eens helemaal personaliseren. Zo zijn onze wijnglazen te bedrukken in haarscherpe fotokwaliteit. Een pakket samenstellen kan ook door bijvoorbeeld een lekkere wijn te combineren met een passend glas. Alle artikelen zijn te bedrukken met bijvoorbeeld een logo of een persoonlijke tekst. En dat helemaal naar wens. Heb je vragen over jouw eigen design? De designers van Promobee staan voor jou

klaar, om samen te kijken naar jouw mogelijkheden. Ben je geen wijndrinker, maar wil je toch een origineel relatiegeschenk? Neem dan eens een kijkje tussen onze bedrukte bierglazen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden of wil je advies voor een passend relatiegeschenk met bedrukking? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.